Jenny Colgan: Den lilla bokhandeln runt hörnet

Det är något speciellt med böcker om böcker. Och när det är mysexperten Jenny Colgan som skriver den blir det garanterat bra.

Jenny Colgan debuterade med Det lilla bageriet vid strandpromenaden, som är en extremt mysig liten historia om en ung kvinna som lämnar storstaden för att bosätta sig på en liten ö och öppna ett bageri. Det blev tre böcker om det, innan hon bestämde sig för att ta det vidare.

Eller ja, vidare och vidare. Egentligen har hon kanske skrivit ungefär samma historia tre gånger – en om bageriet, en om en gård på en ö och den här – om en bokhandel (som egentligen är den andra).

Bibliotekarien Nina blir av med jobbet och bestämmer sig – uppmuntrad av en jobbcoach – för att starta en mobil bokhandel i en minibuss. Och eftersom bussen finns i Skottland är det där hon hamnar. Självklart förändrar Ninas närvaro där både hennes och byarnas liv. Och så blir det såklart en del kärlekshistorier.

Mer än så behöver man egentligen inte säga om handlingen, för den följer mallen i en mysig feelgood till punkt och pricka. Ibland blir det klyschigt och fel, men här funkar det perfekt. Kanske framför allt när man själv är bokälskare.

Den lilla bokhandeln runt hörnet
Jenny Colgan
Förlag:
Massolit förlag (2017)
343 sidor
Betyg: 4
Den här recensionen publicerades först i Barometern-OT


One thought on “Jenny Colgan: Den lilla bokhandeln runt hörnet”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *