Dags att ta sig ur bubblan

Den senaste tiden har i stort sett allt jag läst varit böcker inför Bokens afton i Kalmar – och sedan har jag skrivit recensioner av dem till Barometern (de finns än så länge på barometern.se, men kommer att komma upp på bloggen så småningom). Något jag gjort de senaste fyra eller fem åren, men som ändå alltid är lika omtumlande. Det tar mycket tid, energi och kraft. Sedan kommer också själva kvällen och då är det dags att bänka sig med datorn i knät i Kalmarsalen tillsammans med bästa kollegan Anna och rapportera från kvällen. Anna skriver alltid ett längre referat från kvällen medan jag skriver omdömen om författarna och en kommentar.

I år blev vinkeln på kommentaren hur evenemanget ska locka fler i framtiden. Biljettförsäljningen var inte alls lika bra som den brukar och det syntes. Dessutom är medelåldern hög och det är ju inte direkt positivt i det långa loppet. Exakt vad jag skrev om Bokens aftons framtid hittar du här.

Gällande författarna blev kvällen lite som jag trodde, inget speciellt men ändå helt okej. Här finns vad jag tyckte om författarnas framträdanden.

Läsglädjen och även tankar om att komma i gång med bloggen ordentligt igen har dykt upp i samband med den senaste tidens Bokens afton-fokus. Hoppas att de stannar kvar även efter att jag lämnat bubblan.

(Alla länkar i inlägget är tyvärr pluslåsta, men om man vill kan man läsa allt för en krona i en månad)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *